Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wwwcarn/domains/carnisseriaestop.com/public_html/wp-content/plugins/google-plus-badge/define.php on line 19
Entorn - Carnisseria Porté-Estop

La Vila de Vilaller

Vilaller és un municipi situat a 981 m d’altitud de L’Alta Ribagorça que mereix una visita. Ens trobem al peu de la carretera N-230 que porta cap a la Val d’Aran. Tocant la Ribagorça aragonesa.

A Vilaller destaca el campanar octogonal d’estil barroc de l’església de Sant Climent, de finals del S. XVIII, i, a més, a la vila i els entorns trobem també el santuari de la Mare de Déu de Riupedrós o Reperós, l’ermita de Sant Mamés, la de Sant Antoni, la de Sant Pere (de la qual només se’n conserven restes). Cal destacar el pont románic que travessa el Riu Noguera Ribagorçana.

La Vall de Boí

La vall de Boí està integrada per les poblacions de Barruera, Boí, Cardet, Cóll Durro, Erill la Vall, Saraís i Taüll. Entre els seus carrers es troba una de les mostres d’art romànic més importants del mon. Construides sota la influència del romànic llombard, les esglésies de la Vall de Boí són edificis d’una o tres naus que s’aixequen sobre sillars de granit i es cobreixen amb estructures de fusta o voltes de canó. Per sobre de tot destaquen els campanars: altes torres de planta quadrada que complien les funcions de comunicació i vigilància del territori.
A més de la bella arquitectura, també cal destacar el conjunt de pintures murals, els originals es troben, com tants altres, al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya). Els frescs representen, entre moltes escenes, l’Epifania, la Mare de Déu i el Nen, escenes de tortura i el famós Pantocràtor.

La Vall d’Aran

L’esquí i els esports de neu tenen un extraordinari prestigi a la Vall d’Aran, per la seva situació geogràfica que condiciona un clima més fred, les instal·lacions com hotels, turisme rural, gastronomia juntament amb l’estació d’Esquí de Baqueira Beret són son els principals actractuis. A part del turisme d’esquí la Vall d’Aran s’està consolidant com una destinació turística durant tot l’any pel seu atractiu i bellesa natural, activitats a l’aire lliure, els esports d’aventura i també el patrimoni cultural.

Aigüestortes

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l’únic que hi ha a Catalunya. Situat al cor dels Pirineus, juntament amb els parcs d’Ordesa i Mont Perdut i el dels Pirineus Francesos, és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a l’alta muntanya catalana.
Cims que superen els tres mil metres d’alçada; rius, barrancs, cascades i aiguamolls que realment ens fan sentir que estem al país de l’aigua, més de 200 llacs de diferents formes i colors; i una gran diversitat d’espècies animals i vegetals donen vida a aquest espai natural protegit únic del sud d’Europa.

La Vall de Benasc

Una part important del seu territori conforma el Parc Natural Posets-Maladeta. La Vall de Benasc ofereix als seus visitants la possibilitat de gaudir d’un variat nombre d’activitats en un entorn natural privilegiat així com una àmplia gamma de serveis per la pràctica de diverses activitats en un entorn envoltat dels cims més alts de Pirineus. Natura en estat pur durant tot l’any i com no, neu a l’hivern. L’esquí és el protagonista a la Vall de Benasc. L’estació Aramón-Cerler, és la més alta dels Pirineus i disposa d’una gran superfície esquiable. La seva cota màxima arriva als 1.500 metres i el descens discorre entre boscos i impressionants vistes dels cims pirinencs.

El Congost de Montrebei

El «Camí Natural de Montfalcó al Congost de Mont – rebei» discorre per un entorn privilegiat que permet gaudir d’un excepcional patrimoni natural, històric, artístic i cultural en un singular paisatge que ens ofereix panoràmiques ben diferents en cada època de l’ any.
A la zona es poden visitar excel·lents exemples d’arquitectura medieval com les ermites de Santa Quitèria de Montfalcó, Sant Vicent de Finestres, Santa Maria de la Clua o la Mare de Déu de la Pertusa, notables exemples d’art romànic que impressionen per les seves encinglerades emplaçaments.
Així mateix, l’estratègica condició de frontera que acusava la zona, va propiciar la construcció de castells i torres com el Castell de Chiriveta, la Torre de Viacamp o la Torre d’Alsamora, excel·lents mostres de patrimoni arquitectònic defensiu.
La connexió amb la xarxa de senders abalisats existents en ambdues ribes facilita el coneixement assossegat del territori i l’accés a despoblats com Montfalcó, Fet, Finestres o Mas de Carlets, interessants vestigis d’un passat recent que conviden a reflexionar sobre la dificultat del desenvolupament rural en el món actual.