Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/wwwcarn/domains/carnisseriaestop.com/public_html/wp-content/plugins/google-plus-badge/define.php on line 19
Filosofia - Carnisseria Porté-Estop

producte-proximitat-proximidad-carnisseria-porte-estop-vilaller-embitits-pirineu-ribagorza
Quan es parla de consum de proximitat es fa referència a la distància entre el punt d’origen i el de consum del producte; té també a veure amb l’estacionalitat i la qualitat, en el sentit de poder consumir el producte fresc, de temporada, amb les propietats nutritives i organolèptiques més òptimes. Proximitat té també a veure amb l’accessibilitat a la informació del producte, el seu origen, com s’ha elaborat, els canals que ha seguit, etc., així com en la creació de sinergies entre el productor i el consumidor.

Optar per un consum de proximitat, suposa consumir productes i serveis fets en el nostre entorn territorial més proper. D’aquesta manera s’ajuda a reforçar l’economia local i a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un continent a un altre.

Els beneficis que ens aporta la compra de proximitat, tal com estableix l’Agencia Catalana de Consum són:

* Tenim un coneixement més directe de la procedència dels productes, que ens permet consumir amb garanties de seguretat i qualitat més grans.

* Exercim un consum mediambiental més sostenible, en reduir els costos energètics de transport dels productes procedents d’altres zones més allunyades.

* Contribuïm al manteniment de petites explotacions familiars, agràries i ramaderes, alhora que evitem l’abandonament de les zones forestals.

* Afavorim la conservació d’espècies agroalimentàries autòctones en perill de desaparició.

* Contribuïm al creixement i desenvolupament del nostre país.

SLOW FOOD:

Formem part d´ Slow Food, un moviment International que compta amb 100.000 membres de 150 països, organitzats en 1.500 convivium Slow Food – grups locals – i una xarxa de 200 comunitats que produeixen aliments a petita escala, de forma sostenible i de qualitat.
Col·laborem amb Slow Food per al desenvolupament de l’educació mitjançant el gust, ja que només els consumidors informats i conscients de l’ impacte de les seves decisions en la lògica de la producció d’aliments poden arribar a ser coproductors d’ un nou model d’agricultura, menys intensiva i més respectuosa amb la vida i la producció d’aliments saludables, ecològics i justos.
Els membres de la nostra regió s’agrupen en el Convivium Ribagorza.
Contacte:: Javier Pascual, cuiner del restaurant Km0 Casa Javier, es el responsable del Convivium Ribagorza.
mail: conviviumribagorza@gmail.com
Mes informació: Slow Food Ribagorza
Ribagorza-slow-food-porte-estop-pirineo-vilaller